DENİZLİ PAMUKKALE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DÖGEP MAYIS AYI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DÖGEP MAYIS AYI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

PAMUKKALE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

(DÖGEP MAYIS AYI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ)

 

EYLEM KONUSU: "DKAB ve Temel Dini Bilgiler derslerinde yer alan ahlak ve adab-ı muaşeret ile ilgili konuların öğretilmesinde temel ilkeler, öğretim metodları, materyal hazırlanması ve kullanımı."

EYLEM TÜRÜ : Seminer (online- zoom meeting) üzerinden yapıldı

PAYDAŞLAR : İlçemiz DKAB Öğretmenleri

KATILIMCI SAYISI : 50

ETKİNLİK ÖZETİ : Milli Eğitin Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan DKAB Öğretmenleri Gelişim Planı (DÖGEP) Projesi kapsamında , DÖGEP Mayıs ayı faaliyetleri Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapmakta olan DKAB öğretmenlerimizin katılımı ile 17.05.2021 Pazartesi günü saat 10:00'da zoom meeting üzerinden gerçekleştirildi.

Konusu ""Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde etkili iletişim becerileri, etkili ve lider öğretmenlik, sınıf yönetimi, sınıf yönetimini etkileyen öğretmen davranışları" olarak belirlenen DÖGEP Mayıs ayı seminerimiz, Pamukkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Sn. Ahmet URHAN tarafından verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü DKAB öğretmenleri gelişim planı (DÖGEP) Projesi kapsamında, DÖGEP mayıs ayı faaliyetleri Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapmakta ..olan DKAB öğretmenlerimizin katılımı ile 17.05.2021 Pazartesi günü saat 15.00'da zoom meeting üzerinden gerçekleştirildi.

Konusu "DKAB derslerinde etkili iletişim becerileri, etkili ve lider öğretmenlik, sınıf yönetimi, sınıf yönetimini etkileyen öğretmen davranışları" olarak belirlenen DÖGEP mayıs seminerimiz, Pamukkale RAM Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Sn Ahmet URHAN tarafından verildi.

İletişim kurmanın "var olmak", "haberleşmek", "paylaşmak", "etkilemek ve yönlendirmek" açısından çok önemli odluğu vurgulandı. Ardından sağlıklı iletişim için gerekli ilkelerden bahsedildi. Bu ilkelerin bireysel farklılıklara dikkat etmek, gönüllülük esasını ihmal etmemek, kişilerin karar verebilme hakkı ve gücüne inanmak, tüm insanların saygıdeğer olduğuna inanmak, gerçekçi ve doğal davranmanın ve sonuçta empati yapabilme durumlarının sağlıklı bir iletişim için olmazsa olmaz olduğu vurgulandı. İletişim becerilerinde dinleme, tepki verme, ben dili ve empatinin son derece önemli olduğu belirtildi. Etkili dinlemenin aktif bir süreç oluşturduğu anlatılmak isteneni anlamaya çalışmak, duyguyu anlamaya çalışmak, duyguyu anlamaya çalışmak, ve koşulsuz kabul için önemli bir etkinlik olduğu söylendi. İletişimde tepki vermenin ve ben dilinin önemine ve empatinin mutlaka yapılması gerektiğine vurgu yapıldıktan sonra, iletişim önündeki engellerden de bahsedildi. Bu engellerin, karşılaştırma, akıl okuma, tekrarlama ve süzgeçten geçirme şeklindeki davranışlar olduğundan bahsedildi. Bunlara ek olarak yargılama, düşüncelere dalma, öğüt verme, konu değiştirme ve rahatlamaya çalışma gibi eklemeler yapıldı.

Son olarak sınıf yönetimi açısından etkili öğretmen davranışlarına değinildi. Sınıftaki hareket yöntemlerini, standartlarını ve iletişim döngüsünü öğrenciler açısından oluşturmak gerektiği, öğretim için önceden plan yapılması ve öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun materyallerin önceden hazırlanması gerektiği, öğrenci gelişimini takip eden değerlendirme sistemleri geliştirmek gerektiği, öğretimle, ilgili kurallara ve standartlara uyumu gözleyip öğrencilerin bunları anlamalarına yardımcı olunması gerektiği belirtildi.

Dilek ve temennilerle toplantı sona erdirildi.

17-05-202117-05-2021

15 Mayıs Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No83/A Pamukkale Kaymakamlık Binası DENİZLİ - 0.258.4612205 2612285

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.