DENİZLİ PAMUKKALE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DÖGEP MART AYI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DÖGEP MART AYI SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EYLEM KONUSU: Din Eğitimi ve öğretiminde eğitim yönetimi olarak drama, eğitsel oyunlar ve etkinlikler

EYLEM TÜRÜ: Seminer (online- zoom meeting) üzerinden yapıldı

PAYDAŞLAR: İlçemiz DKAB Öğretmenleri

KATILIMCI SAYISI:76

ETKİNLİK ÖZETİ: Milli Eğitin Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan DKAB Öğretmenleri gelişim planı (DÖGEP) projesi kapsamında, DÖGEP Mart ayı faaliyetleri Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapmakta olan DKAB öğretmenlerimizin katılımı ile 31.03.2021 Çarşamba günü saat 15.00'da zoom meeting üzerinden gerçekleştirildi.

Konusu "Din eğitimi ve öğretiminde eğitim yöntemi olarak drama, eğitsel oyunlar ve etkinlikler" olarak belirlenen DÖGEP Mart ayı seminerimiz, PAÜ ilahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman ORUÇHAN tarafından verildi.

Dramatizasyon yönteminin  rol yapma, öğrencinin kendi duygu ve düşüncelerini bir kişiliğe girerek ifade etmesini sağlayan bir öğretim yöntemi olduğu üzerinde duruldu. Dramanın bir liderin tasarladığı ve zaman zaman kendinin de yer aldığı, öğrenciyle birlikte oluşturulan bir etkinlik olduğu belirtildi. Özellikle din ve ahlak öğretimindeki önemi vurgulanırken; din öğretiminde özellikle İslam tarihinde geçen olayların Kur'an ve hadislerde anlatılan kıssaların dramatize edilmesiyle anlatılmasının mümkün olduğu, ahlak öğretiminde de iyi ve kötü huyların açıklanmasında dramatizasyon yönteminin başarılı sonuçlar vereceği konusuna değinildi.

Dramatizasyon yönteminin bazı öğrencilerin karakter ya da olayları anlamada güçlük çekebilecekleri, yetenekli öğrencilerin de durumu tekelinde bulundurmak istemesi çekingen öğrencilerin ise konuşma problemi yaşayabilmesi gibi eksik yönlerinden bahsedildi.

Drama yönteminin uygulanış şeklinden bahsedilirken, Güdülemek, Sahne Hazırlamak, Öğrenci Seçimi, Rollerin Oynanması ve Olayların tartışılması üzerinde duruldu.

Eğitici Dramada etkinlik türleri arasında; Olay Canladırma, Doğaçlama, Pandomim, Kukla draması gibi çeşitli uygulamaların hayata geçirilebileceği söylendi.

Oyunlar seçilirken, mutlaka pedagojik, dostça, dostça, sosyal ve işbirlikçi olması, Kur'n Sünnet ve ahlak ile bağlantılı olması gerektiği konusuna dikkat çekildi. Son olarak da eski ve yeni eğitim paradigmalarının karşılaştırması yapılarak karşılıklı dilek ve temennilerle seminer sona erdi.

01-04-202101-04-202101-04-202101-04-202101-04-202101-04-2021

15 Mayıs Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No83/A Pamukkale Kaymakamlık Binası DENİZLİ - 0.258.4612205 2612285

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.